تبیان، دستیار زندگی
با مجسمه های زیبای شهری می توان چهره شهر را تغییر داد اگر فرهنگ هنر شهری در بین همه ما شهروندان نهادینه شود و نسبت به شهر و محیط پیرامون خود احساس مسئولیت کنیم زیبایی و شادمانی به شهر ما باز می گردد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هنرمندان و ورزشکاران از مجسمه های شهری می گویند......


با مجسمه های زیبای شهری می توان چهره شهر را تغییر داد اگر فرهنگ هنر شهری در بین همه ما شهروندان نهادینه شود و نسبت به شهر و محیط پیرامون خود احساس مسئولیت کنیم زیبایی و شادمانی به شهر ما باز می گردد.

مجسمه

چهارمین دوسالانه مجسمه‌های شهری به همت سازمان زیباسازی شهر تهران به ریاست جمال کامیاب و به دبیری محسن سلیمانی در اسفند ماه سال جاری برگزار شد.به دنبال  فراخوان برگزاری این مراسم هنرمندان مجسمه ساز آثار خود را از سراسر کشور به دبیرخانه  این دوسالانه ارسال کردند که پس از داوری این برگزیدگان در مراسم اختتامیه معرفی شدند . در این مراسم دکتر محسن سلیمانی، دبیر چهارمین دوسالانه مجسمه‌های شهری با اشاره به اینکه مجسمه‌ها در فضای عمومی، منجر به شکل‌گیری منظر ویژه‌ای از شهر می‌شوند مجسمه‌ها را نشانه‌‌ای خواند که روابط بین مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهند و باعث ارتقای سطح کیفی منظر شهر می‌شوند. وی تاکید کرد که این آثار یادآوری خاطرات، بهبود منظر شهری، کمک به احیای اقتصاد در خلل گردشگری و سرمایه گذاری، کمک به احیای فرهنگی و هنری، هویت بخشی به جامعه و پاسخگویی به سیاست‌های عمومی در ارتقای کیفیت زندگی شهری هستند. پرداختن به فرهنگ ایرانی و اسلامی رویکرد و دغدغه اصلی این دوسالانه بود، فرهنگ اصیلی که در بن مایه داستان‌های مشهور ملی و مذهبی ما هستند.
هنرمندان و ورزشکاران با ذوق کشورمان از این دو سالانه بازدید کرده اند و هرکدام نظرات و ایده های خود را در خصوص مجسمه های شهری و زیبا سازی شهر بیان کرده اند که خواندنی است .

داریوش اسدزاده

داریوش اسدزاده ، بازیگر
 این بازیگر پیشکسوت معتقد است هدف مجسمه‌های فضای شهری باید ارتقای هنر باشد زیرا این آثار در دید عموم هستند و مردم همیشه با این آثار در ارتباط هستند. از نظر وی مجسمه‌ها روح جامعه را تغییر می‌دهند و این برای فضای شهری و مخاطبان مفید است در نتیجه باید در تمامی میادین و پارک‌ها مجسمه‌های هنری نصب شود تا مردم از نزدیک با آثار هنرمندان ایرانی آشنا شوند. اسدزاده تاکید میکند که  هدف باید ارتقای هنر مجسمه‌سازی برای فضای شهری باشد و در ساخت و نصب این مجسمه‌ها باید دقت شود زیرا این آثار در دید عموم هستند و مردم همیشه با این آثار در ارتباط اند.

معروف

سعید معروف، کاپیتان تیم ملی والیبال ایران
 کاپیتان تیم ملی والیبال ایران میگوید : حضور آثار هنری در سطح هر شهری مانند دیگر بخش‌های آن شهر امری اجتناب ناپذیر و ضروری است. وی معتقد است مجسمه‌هایی که در سطح شهر وجود دارد، باعث می‌شوند تا در اوج شلوغی و ترافیک و تنش‌های عصبی، برای چند دقیقه‌ای با نگاه کردن به این آثار روحیه خود را تغییر دهیم.
ملی‌پوش لژیونر والیبال ایران با بیان اینکه همه شهروندان وظیفه حفظ و حراست از آثار هنری سطح شهر را دارند، بیان میکند که  همه ما باید تلاش کنیم تا آثار هنری در سطح شهرمان آسیب نبیند. اگر افراد انگشت شماری نیز احتمالا قصد آسیب رساندن به آثار هنری را دارند باید جلوی آنها را بگیریم. هیچ کس اجازه تخریب آثار هنری در سطح شهر را ندارد.

محمود پاک نیت

محمود پاک نیت ، بازیگر
 بازیگر نقش یعقوب نبی (ع) معتقد است مجسمه‌ها فضای شهر را دگرگون می کنند زیرا این آثار در زیبایی فضای شهری نقش مهمی دارند. از نظر وی به طور کلی هر کاری که شهرداری برایزیباسازی شهر انجام می‌دهد قابل تقدیر و قدردانی است زیرا مردم بیشتر ساعات روز را در فضای شهری سپری می‌کنند. و هر چیزی که باعث زیبایی شهر شود به روحیه مردم هم کمک می‌کند و سبب می‌شود بینندگان شاداب‌تر شوند و روحیه پیدا کنند. پاک ‌نیت  اینطور بیان میکند که مجسمه‌های شهری با همه اقشار جامعه سخن می‌گویند و در مردم حس تعلق ایجاد می‌کنند در نتیجه این آثار به فضای شهری هویت می‌بخشند.

 سهیلا پورگرامی

سهیلا پورگرامی ، موسیقی‌دان
 این موسیقی دان باسابقه نیز معتقد است؛ مجسمه‌ها، فضای شهری را از یکنواختی دور می‌کند در نتیجه بهتر است با همت نهادهایی مانند سازمان زیباسازی این اقدام مهم زودتر انجام گیرد.سهیلا پورگرامی، درباره استفاده از مجسمه در فضای شهری می گوید : خوشبختانه هنرمندان ما خیلی پیشرفت کرده‌اند و مجسمه‌سازان ایرانی آثار خوبی می‌سازند که این آثار هنری باید مورد استفاده عموم قرار گیرد. مجسمه‌ها یک نماد هستند و می‌توانند الگو باشند. همچنین ما در فضای شهری فقط از گیاهان و گل استفاده می‌کنیم که بهتر است این نمادهایی همچون مجسمه‌ نیز در فضای شهرمان قرار گیرند تا آیندگان هم از آنها استفاده کنند.

جعفر نجیبی

جعفر نجیبی ، مجسمه‌ساز
 این هنرمند باسابقه ی کشورمان  دوسالانه مجسمه‌های شهری را  راه‌گشای هنر مجسمه سازی ایران معرفی میکند .  وی معتقد است که این دوسالانه حرکت خوبی است است که نوآوری‌هایی که توسط هنرمندان جوان و پیشکسوت ارائه می‌شود، می‌تواند راه گشای مجسمه‌سازی کشور باشد.
نجیبی که با اثر «ققنوس» در چهارمین دوسالانه مجسمه‌های فضای شهری شرکت کرده است، با اشاره به نحوه ساخت اثرش و الهام او از این پرنده‌ افسانه‌ای، در توصیف اثر خود بیان میدارد که   این اثر را به طول 5 متر و ارتفاع 3 و نیم متر با ضایعات آهن ساخته‌ام که سر آن به شکل پرنده ققنوس و بدنش به شکل اسب بالدار است. وی با اشاره به هنر مجسمه سازی در کشورهای اروپایی  میگوید:  کشورهای اروپایی به ادبیات ما بیشتر از ما توجه دارند در حالی که هنرمندان ما با استفاده و آشنایی از روش‌های مختلف می‌توانند از اسطوره‌های ادبیات کشورمان در خلق آثار جدید بیشتر بهره بگیرند.

حامد حدادی

حامد حدادی، ملی پوش بسکتبال ایران
 او معتقد است که همیشه حضور آثار هنری علاوه بر زیبایی و جلوه‌ای که به شهر می‌دهد، سبب طراوت روح انسان‌ها و شادابی شهروندان می‌شود و می گوید :درست در اوج ترافیک شهری چون تهران، وقتی نگاهم به آثار هنری می‌افتد، ناگهان برای لحظاتی از این هم‌ همه شلوغی جدا می‌شوم.


عبد الرضا اکبری

عبد الرضا اکبری ، بازیگر
 این بازیگر باسابقه معتقد است که یک اثر هنری می‌تواند یادآور موضوع مهمی باشد و یا جنبه اخلاقی داشته باشد پس آثار هنری باید به معلومات بیننده اضافه کند تا ماندگار و تاریخی شودو همچنین مجسمه می‌تواند یادآور یک شخص تاریخی باشد که با نصب این گونه مجسمه‌ها می‌توانیم هنرمندان را در ذهن‌ها ماندگار کنیم. به عنوان مثال زمانی که از میدان فردوسی می‌گذریم یاد هویت ایرانی خود می‌افتیم و این اقدام خیلی مفید است.
. البته فقط نباید به دنبال زیبایی باشیم بلکه در کنار زیبایی، تاثیرگذاری یک اثر نیز مهم است. آثار هنری باید ماندگار شوند و از تخریب آن‌ها باید جلوگیری کنیم.

سردارآزمون

سردار آزمون ، بازیکن تیم ملی
 اما سردار آزمون در حاشیه برگزاری چهارمین دوسالانه مجسمه‌های شهری گفت: حضور آثار هنری در شهرها سبب نشاط و شادابی در روحیه شهروندان می‌شود. از سوی دیگر آثار هنری در سطح شهرهای شلوغ باعث می‌شود شهروندان حداقل برای چند لحظه هم که شده حال و هوای بهتری پیدا کنند.
این بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در ادامه می گوید که  بیشتر شهرهای بزرگ دنیا از حضور پرشمار مجسمه‌ها بهره می‌برند. من در روسیه نیز شاهد حضور پرتعداد مجسمه‌ها در سطح شهرها هستم و امیدوارم در شهرهای مختلف ایران نیز شاهد این اتفاق باشیم.
لازم به ذکر است که مهدی رنگچی با اثر «درخت شماره 11»، بیژن غنچه‌پور با اثر «دانشمند»، فاطمه مجیدی با اثر «بدون عنوان»، الهه نظری با اثر «پشت دریاها شهری است» و فرزین هدایت‌زاده با اثر «جایی برای تماشا» به عنوان برگزیدگان چهارمین دوسالانه مجسمه های شهری معرفی شدند.  و این نمایشگاه تا ۱۱ اسفندماه در باغ موزه قصر، میزبان عموم علاقمندان به هنر است.

زینب محسنی نیا

بخش محیط شهر تبیان


منابع :
سازمان زیباسازی شهر تهران
ایسنا
مهر

مطالب مرتبط:

منظر شهری در یک نگاه

فرهنگ عنصر هویت بخش به منظر شهری

سیمای شهر ما چگونه زیبا می شود؟